Asterion
Dintre toate fiintele regatelor elementale, silfii sau elementalii aerului sunt cei mai nobili si mai detasati, dar mai timizi si mai putin ^inclinati spre contactul cu oamenii.Acestia sunt deosebit de supli, au miscari armonioase si de obicei ^isi petrec timpul ^in straturile ^inalte ale atmosferei, c^ateodata cobor^and ^in locuri care au o mai mare puritate sau un potential energetic mai bun. ^Incep^and cu declinul perioadei atlante, aceste entitati au ^inceput sa se ^indeparteze din ce ^in ce mai mult de oameni, vaz^and greselile ^in care se afunda si nevr^and sa ia parte la rezultatele actiunilor lor.
Contacte ^intre civilizatiile lor si ale oamenilor au existat, dar extrem de rare, si reduse la c^ativa magicieni foarte priceputi si persoane extrem de sensibile care ^ii puteau vedea. De obicei nu toti vrajitorii si magicienii reusesc sa stabileasca un contact cu silfii, este nevoie de multa rabdare, calm si ^intelegere pentru a atrage atentia acestor fiinte. Odata stabilit contactul cu ei, silfii pot oferi informatii extrem de interesante legate de meteorologie, de grila magnetica a Pam^antului si legatura acesteia cu atmosfera, de modelul miscarilor maselor de aer din atmosfera si de toate fenomenele care tin fie de aer, fie de gaze ^in general si de starea gazoasa a materiei.
Cu ajutorul unui ghid silf, magicienii din vechime puteau intra ^in comunicare cu egregorii sau constiintele anumitor fenomene meteorologice, pentru a le influenta. De exemplu, cu ajutorul unui astfel de ghid putem intra ^in comunicare cu constiinta cetii dintr-o anumita regiune, pentru a cunoaste cum este sa fii ceva at^at de subtil si de efemer ca ceata, sau pentru a ^indeparta, la nevoie, ceata din respectiva regiune. Asa faceau vechii solomonari rom^ani cu ploile, cu grindina si cu viscolul. Dupa ce erau scoliti ^in stiintele pam^antene, acestia realizau contactul cu maestrii silfi care ^ii ajutau sa ^inteleaga procesele meteorologice si modalitatea de a le influenta.
Unii magi de acest tip puteau practica foarte mult, daca doreau, anumite exercitii date de catre silfi, ajung^and sa ^inteleaga si sa aplice principiile levitatiei. Pentru acest lucru existau mai multe metode, cum ar fi folosirea polaritatii umane si cea a Pam^antului pentru a anula gravitatia sau folosirea principiului divin Aer pentru a reduce masa corpului dupa dorinta, initiatul devenind usor ca un fulg, dupa cum ar percepe un observator extern. Testele fizicii moderne au demonstrat ca acest lucru este posibil ^insa numai ^in conditii de laborator. Cu toate acestea, nu oricine putea face acest lucru, ci numai anumitti indivizi care aveau o legatura mult mai str^ansa cu elementul Aer, si automat, cu silfii si silfidele.
^In folclorul rom^anesc sunt cunoscute ^in special silfidele, sub forma unor fete deosebit de gratioase, jucause si frumoase, care danseaza ^in hore si care pot fi vazute ^in anumite nopti ale anului, c^and se deschid cerurile, cum ar fi Noaptea de Boboteaza. Ele sunt numite s^anzienele, z^anele, albele, ielele, v^antoasele, iovanele, d^ansele, frumoasele, maiastrele, m^andrele, milostivele, vrednicele, soimanele, jup^anesele, dragaicele, fetele c^ampului si c^ate si mai c^ate. Silfii sunt cunoscuti ca blajinii, bl^anzii sau rohmanii, si nu sunt la fel de cunoscuti precum silfidele. Unele erau considerate z^ane bune, cum ar fi albele sau m^andrele, ^in timp ce altele erau considerate rele, vatamatoare, ca ielele sau d^ansele. Aici era vorba strict de nivelul omului care le vedea. Daca acel om era nepregatit spiritual sau nu era destul de pur, vibratia lor ^inalta si dansul lor ^ii putea produce deformari ale corpului mental, rezult^and boli psihice, omul refuz^and sa mai vorbeasca, sa man^ance sau ^innebunea, zic^andu-se despre el ca era luat de Iele sau atins de Iele. Poporul vechi le cunoastea ^insa ca fiinte bl^ande si prietenoase cu cei care erau credinciosi, drepti si muncitori, ajut^and pe cei rataciti sa-si gasesca drumul si pe ciobani sa dea de urma oilor pierdute.
^In zilele noastre silfii sufera destul de mult c^and vad nepasarea oamenilor fata de poluarea atmosferei si efectele ei. Stiau cu destul de mult timp ^in urma de distrugerea stratului de ozon, neav^and voie sa intervina, ^insa eforturile lor alaturi de alti maestri din alte rase pentru a mentine nivelul oxigenului constant este continuu. Fara lucrul acestor fiinte aflate ^in slujba Creatorului omul ar fi sf^arsit demult sub greutatea gazelor poluante pe care el ^insusi le-a produs.
De la aceste minunate fiinte trebuie sa ^invatam importanta aerului, a fiecarei guri de oxigen pe care o luam si care ne umple de sanatate, si a fiecarei guri de dioxid de carbon, care este necesar vietii vegetale ( care, la r^andul ei, producve oxigenul necesar noua). Recuperarea si mentinerea resurselor de oxigen a devenit o problema globala, si cu c^at tratam atmosfera noastra ca pe o parte a trupului Mamei Geea si o vom proteja, cu at^at mai mult efectele dezastruoase cauzate de ignoranta noastra se vor diminua.
Reference: my-spiritual-path.blogspot.com