Saturday 23 July 2011

Elementalii Aerului

Elementalii Aerului

Asterion

Dintre toate fiintele regatelor elementale, silfii sau elementalii aerului sunt cei mai nobili si mai detasati, dar mai timizi si mai putin ^inclinati spre contactul cu oamenii.

Acestia sunt deosebit de supli, au miscari armonioase si de obicei ^isi petrec timpul ^in straturile ^inalte ale atmosferei, c^ateodata cobor^and ^in locuri care au o mai mare puritate sau un potential energetic mai bun. ^Incep^and cu declinul perioadei atlante, aceste entitati au ^inceput sa se ^indeparteze din ce ^in ce mai mult de oameni, vaz^and greselile ^in care se afunda si nevr^and sa ia parte la rezultatele actiunilor lor.

Contacte ^intre civilizatiile lor si ale oamenilor au existat, dar extrem de rare, si reduse la c^ativa magicieni foarte priceputi si persoane extrem de sensibile care ^ii puteau vedea. De obicei nu toti vrajitorii si magicienii reusesc sa stabileasca un contact cu silfii, este nevoie de multa rabdare, calm si ^intelegere pentru a atrage atentia acestor fiinte. Odata stabilit contactul cu ei, silfii pot oferi informatii extrem de interesante legate de meteorologie, de grila magnetica a Pam^antului si legatura acesteia cu atmosfera, de modelul miscarilor maselor de aer din atmosfera si de toate fenomenele care tin fie de aer, fie de gaze ^in general si de starea gazoasa a materiei.

Cu ajutorul unui ghid silf, magicienii din vechime puteau intra ^in comunicare cu egregorii sau constiintele anumitor fenomene meteorologice, pentru a le influenta. De exemplu, cu ajutorul unui astfel de ghid putem intra ^in comunicare cu constiinta cetii dintr-o anumita regiune, pentru a cunoaste cum este sa fii ceva at^at de subtil si de efemer ca ceata, sau pentru a ^indeparta, la nevoie, ceata din respectiva regiune. Asa faceau vechii solomonari rom^ani cu ploile, cu grindina si cu viscolul. Dupa ce erau scoliti ^in stiintele pam^antene, acestia realizau contactul cu maestrii silfi care ^ii ajutau sa ^inteleaga procesele meteorologice si modalitatea de a le influenta.

Unii magi de acest tip puteau practica foarte mult, daca doreau, anumite exercitii date de catre silfi, ajung^and sa ^inteleaga si sa aplice principiile levitatiei. Pentru acest lucru existau mai multe metode, cum ar fi folosirea polaritatii umane si cea a Pam^antului pentru a anula gravitatia sau folosirea principiului divin Aer pentru a reduce masa corpului dupa dorinta, initiatul devenind usor ca un fulg, dupa cum ar percepe un observator extern. Testele fizicii moderne au demonstrat ca acest lucru este posibil ^insa numai ^in conditii de laborator. Cu toate acestea, nu oricine putea face acest lucru, ci numai anumitti indivizi care aveau o legatura mult mai str^ansa cu elementul Aer, si automat, cu silfii si silfidele.

^In folclorul rom^anesc sunt cunoscute ^in special silfidele, sub forma unor fete deosebit de gratioase, jucause si frumoase, care danseaza ^in hore si care pot fi vazute ^in anumite nopti ale anului, c^and se deschid cerurile, cum ar fi Noaptea de Boboteaza. Ele sunt numite s^anzienele, z^anele, albele, ielele, v^antoasele, iovanele, d^ansele, frumoasele, maiastrele, m^andrele, milostivele, vrednicele, soimanele, jup^anesele, dragaicele, fetele c^ampului si c^ate si mai c^ate. Silfii sunt cunoscuti ca blajinii, bl^anzii sau rohmanii, si nu sunt la fel de cunoscuti precum silfidele. Unele erau considerate z^ane bune, cum ar fi albele sau m^andrele, ^in timp ce altele erau considerate rele, vatamatoare, ca ielele sau d^ansele. Aici era vorba strict de nivelul omului care le vedea. Daca acel om era nepregatit spiritual sau nu era destul de pur, vibratia lor ^inalta si dansul lor ^ii putea produce deformari ale corpului mental, rezult^and boli psihice, omul refuz^and sa mai vorbeasca, sa man^ance sau ^innebunea, zic^andu-se despre el ca era luat de Iele sau atins de Iele. Poporul vechi le cunoastea ^insa ca fiinte bl^ande si prietenoase cu cei care erau credinciosi, drepti si muncitori, ajut^and pe cei rataciti sa-si gasesca drumul si pe ciobani sa dea de urma oilor pierdute.

^In zilele noastre silfii sufera destul de mult c^and vad nepasarea oamenilor fata de poluarea atmosferei si efectele ei. Stiau cu destul de mult timp ^in urma de distrugerea stratului de ozon, neav^and voie sa intervina, ^insa eforturile lor alaturi de alti maestri din alte rase pentru a mentine nivelul oxigenului constant este continuu. Fara lucrul acestor fiinte aflate ^in slujba Creatorului omul ar fi sf^arsit demult sub greutatea gazelor poluante pe care el ^insusi le-a produs.

De la aceste minunate fiinte trebuie sa ^invatam importanta aerului, a fiecarei guri de oxigen pe care o luam si care ne umple de sanatate, si a fiecarei guri de dioxid de carbon, care este necesar vietii vegetale ( care, la r^andul ei, producve oxigenul necesar noua). Recuperarea si mentinerea resurselor de oxigen a devenit o problema globala, si cu c^at tratam atmosfera noastra ca pe o parte a trupului Mamei Geea si o vom proteja, cu at^at mai mult efectele dezastruoase cauzate de ignoranta noastra se vor diminua.

Reference: my-spiritual-path.blogspot.com